Özel Gazi Koleji Fransa'yı gezdi

Özel Gazi Koleji Fransa

Her yıl geleneksel hale getirilen Özel Gazi Kolejinin Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde gerçekleştirdiği Kardeş Okul projesini bu sene Fransa'da gerçekleştirdi. Fransa'nın Reims şehrinde bulunan Lycee Hugues Libergier adlı okulla gerçekleştirdiği Fransa P

FRANSA KÜLTÜRÜNÜ ÖĞRENDİLER

Okul Müdürü Mehmet Al geziyle ilgili yaptığı açıklamada, öğrencilerin Fransa’yı gezdiğini ve yeni kültürleri tanıdığını söyledi. Al konuşmasının devamında, “Kardeş Okul olan Lycee Hugues Libergier okulunda öğrenciler öğrencilerle tanıştılar.Birbirlerinin Kültürlerini tanıdılar.Karşılıklı olarak Eğitim ve Öğretimlerini tanıdılar.Öğretmenlerimiz Kardeş okul öğretmenleri ile tanıştılar.Bol bol sohbet ettiler.Okul Müdürümüz Mehmet AL Kardeş Okul Müdürü Jean Marc Lutz’a göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı bir Plaket ve hediyeler sundu.Güzel anılardan sonra Okuldan ayrılıp Paris’e dönüldü.Programın 1 gününü belirtilen okulda geçiren Özel Gazi Koleji Öğretmen ve Öğrencileri Geri kalan zamanlarını Paris’te geçirdiler.4 gün Paris’in Görülmeye değer güzelliklerini gezen gurubumuz beşinci gün yurda döndüler.”

 

PARİS PROGRAMI

“Paris programının 1. gününde ismini yapan ustasında alan Eyfel kulesine(Fransızca ismiyle  La tour Eiffel ) kulesine gidildi. Eyfel Kulesine çıkarak Paris’i yüksekten seyrettiler. Eyfel Kulesinden inerek Seine nehrinde gemi ile bir saatlik gezi yapıldı.Gemide seine nehri kenarından Paris izlendi.Paris’te ki ikinci günümüzde Şanzelize (Champs Elyesees )gezildi.Öğrencilerimiz bol alışveriş yaptılar.Şanzelizeden sonra Mona Lisa’nın resmininde olduğu Dünyaca ünlü Louvre Müzesi gezildi.Müze geziminde sonra meşhur Ressamlar tepesine ( Mont Martre ) çıkıldı. 3. günümüzde Çocukların dünyasında hatta büyüklerdede yer alan parisin eğlence merkezi Parisdisneylanda gidildi.Bir gün geç vakte kadar öğrencilerimiz eğlendi.Pariste dördüncü günümüzde Paris Büyük elçimiz Sayın Hakkı AKİL ziyaret edildi.”

 

BÜYÜKELÇİ ZİYARET EDİLDİ

“Ziyaret bir saat sürdü. Sayın Büyük elçimizle Türkiye ve  Fransa’nın eğitim sistemiyle ilgili geniş sohbet edildi.Sohbetimizin ana konusu Vatanımızdı.Ülkemizle  ilgili hatta memleketi Çorumla ilgili sohbet ettik.Sayın Büyük Elçimizin bizlere gösterdiği yakın ilgiden dolayı çok teşekkür ediyoruz.Beşinci gün itibariyle Fransa programımız sona erip vatanımıza döndük.Avrupa’da yıllardır gerek Comenius gerekse Kardeş okul projeleriyle bir çok ülkeye gittik. Hepsi çok güzel ama bizim ülkemiz daha çok güzel.Her yıl yaptığımız bu programlar bize şunları gösteriyor. Öğrencilerimizi değişik ülkelere götürerek onların ufuklarını açmaya ve geliştirmeye çalışıyoruz.”

 

EĞİTİM VE YAŞAM ŞARTLARI

“Gerek eğitim olarak gerekse yaşam şartları olarak ülkemizle Avrupa’nın kıyaslamasını yapıyoruz.Yeni yeni arkadaşlar ediniyoruz ve bu arkadaşlıkları devam ettirerek İngilizcemizin gelişimini sağlıyoruz.Öğrencilerimizin özgüvenlerini geliştiriyoruz. Havaalanında nasıl bir sistem var ve bunu nasıl kullanılır bunu öğretiyoruz.Avrupa’da yaşam şartlarını yerinde görerek Yaşamımızın kıymetini anlıyoruz.Daha da önemlisi Ülkemizin ne kadar kıymetli olduğunu Bu cennet vatana sahip çıkılması gerektiğini öğreniyoruz.” dedi. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ